Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Business: Fans van Jumbo Lommel zijn boos op concurrent (13 oktober 2023)

Jumbo Lommel is al maanden met de voorbereidingen bezig voor de opening van de nieuwe vestiging in Lommel, op 25 oktober aan de Koning Leopoldlaan. Maar een concurrent ziet de nieuwe winkel niet graag komen.

"We moeten de opening uitstellen omdat één concurrent bezwaar heeft gemaakt tegen de vergunning en daarmee de komst van onze nieuwe vestiging in Lommel probeert tegen te houden", reageert men bij Jumbo.

"Dit heeft geleid tot een onverwachte vernietiging van de reeds verstrekte vergunning. We zijn in overleg met de betrokken overheidsinstanties om dit zo spoedig gerepareerd te krijgen en hopen onze winkel zo snel mogelijk alsnog te kunnen openen. Zodra meer bekend is over de nieuwe openingsdatum maken we dit bekend."

Veel inwoners steunen ondertussen Jumbo en zijn boos op de concurrent die de opening van Jumbo wil dwarsbomen. "Jammer! Dit kan alleen in België", reageert een fan van Jumbo. "Niet correct van de concurrent, ze zijn duidelijk bang van Jumbo."

Ook de directie van Jumbo betreurt de gang van zaken. "Het feit dat sommige concurrenten het kennelijk nodig vinden om de komst van Jumbo via juridisch getouwtrek proberen tegen te houden, in plaats van de concurrentie in de markt aan te gaan op prijs, assortiment en service, is geen goed nieuws voor de Belgische consument. Het komt de diversiteit en pluriformiteit van het supermarktaanbod in de markt in ieder geval niet ten goede en vergunningsaanvraagprocessen worden op deze wijze oneigenlijk beïnvloed vanwege concurrentiedoeleinden."

Ondanks deze tegenwerking is Jumbo vastbesloten om verder te groeien in de Belgische markt.

"Wij zijn optimistisch en hebben voor dit en komend jaar diverse locaties in de pijplijn waardoor ons winkelnetwerk blijft uitbreiden. Ook in Lommel hopen we zo snel mogelijk klanten te mogen verwelkomen."Bekijk alle artikels uit Business