Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Business: Bouw van Woudpark Green Business Park in Genk gestart (25 augustus 2022)

Vandaag zijn met de eerste symbolische spadesteek de bouwwerken van Woudpark Green Business Park in Genk officieel gestart. BVI.EU ontwikkelt op een terrein van 27.800 m², gelegen op het industrieterrein Genk-Noord, een modern bedrijvenpark in hartje Limburg.

Green Business Park Woudpark combineert energie-efficiëntie met duurzaamheid en werkcomfort. Dit nieuwe park met liefst 39 kmo-units biedt bedrijven de noodzakelijke infrastructuur voor hun ontwikkeling en vormt zo een belangrijke steun voor de plaatselijke economie. Daarnaast wordt een op maat gemaakt bedrijfsgebouw de nieuwe thuisbasis van Kemea, het Genkse Yamaha-motorcrossteam uit de MX2-klasse. Projectontwikkelaar BVI.EU heeft bovendien nog een aantal andere projecten in petto voor Limburg.

Burgemeester van Genk Wim Dries is opgetogen: "Ondernemers hebben nood aan de juiste accommodatie en faciliteiten om een business op te starten of te laten groeien. Het bedrijvenpark wordt een welgekomen ruggensteun voor lokale ondernemers. Het biedt een mooie kans om de Genkse positie als derde grootste industriestad in Vlaanderen en de belangrijkste industriegemeente van Limburg te versterken."

Michel Meers, oprichter van BVI.EU: "Voor BVI.EU wordt het Green Business Park Woudpark het eerste bedrijvenpark in Limburg en zeker niet het laatste. Er komen nog Limburgse projecten aan. Daarmee zijn we actief in vier van de vijf Vlaamse provincies. Daar ben ik echt fier op, want de nood is hoog bij lokale ondernemers en wij kunnen hen de ideale werkomgeving bieden. Het is in deze moeilijke socio-economische tijden niet evident om projecten te ontwikkelen, maar wij blijven ervoor gaan."

Ondernemers die op zoek zijn naar ruimte om te groeien, zullen in Woudpark Green Business Park de ideale omgeving vinden. De units zijn flexibel en hebben een oppervlakte vanaf 144 m². Elke unit kan gecombineerd worden met een naburige unit, naargelang de behoeften van het bedrijf. De units kunnen worden aangepast en ingericht tot instapklare ruimtes met alle nodige technische installaties, volledig zoals de ondernemer het zelf wil.

Woudpark is een modern bedrijvenpark dat rekening houdt met alle aspecten van duurzame ontwikkeling. Het is voorzien van voetgangers- en fietspaden, een snelle glasvezelverbinding, LED-straatverlichting en landschapsarchitectuur met inheemse fauna en flora.

Woudpark Green Business Park ligt uitstekend, centraal tussen Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Een veelbelovende locatie aan het Albertkanaal omgeven door belangrijke industrieën. Het bedrijventerrein is strategisch gelegen in hartje Limburg, dichtbij afrit 30 van de autosnelweg E314. De ideale locatie voor Limburgse ondernemers om hun bedrijf te laten groeien.Woudpark Green Business Park wordt een modern en duurzaam bedrijvenpark op industrieterrein Genk-Noord
39 gloednieuwe kmo-units op maat van ondernemingen
Built-to-suitgebouw voor Genks motorcrossteam Kemea / Yamaha

Bekijk alle artikels uit Business