Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Business: Sterk herstel in de hotels (1 juli 2022)

Limburgs toerisme staat voor een mooie zomer. De Belgen blijven genieten van een vakantie in de buurt, ook de buitenlandse bezoekers zien Limburg graag als vakantiebestemming. Ook de grotere groepen boeken weer en mensen boeken langer op voorhand. Dat is gunstig voor de vakantieparken, waar de bezettingscijfers al ruim boven de 70% liggen. Vooral de hotels profiteren van het wegvallen van de corona-maatregelen. Ze hebben nu al een gemiddelde bezetting van 55,8% en 37,2% voor juli en augustus.

"Dat is 20% hoger dan op hetzelfde moment vorig jaar. Bij de vakantiewoningen liggen de cijfers wat lager dan 2021, al zijn ze nog altijd voor meer dan de helft volzet, wat in lijn ligt met de bezetting voor de corona uitbraak. De kampeerlogies blijven het goed doen met bezettingscijfers boven de 70%."

De jeugdlogies zijn stevig volgeboekt, al voor meer dan 90% in juli zelfs. De gastenverblijven en B&B’s hebben dezelfde prognoses als 2021, en hebben nu al een bezetting van boven de 40% voor beide vakantiemaanden.


Limburgs toerisme staat voor mooie zomer. Reservaties in de logies in lijn met (record)zomer 2021.
Foto: Visit Limburg

Bekijk alle artikels uit Business