Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

Business: Kunstenaar Nitra ontwerpt kleurrijke schoenencollectie voor Art Shoe Mafia en Ambiorix (17 mei 2022)

Art Shoe Mafia lanceer een gloednieuwe collectie art shoes, ontworpen door opkomend Belgisch kunstenaar Nitra. Sinds 2018 werkt Art Shoe Mafia samen met Ambiorix voor de productie van hun unieke collecties art shoes.

Peter Vavedin, CEO van Ambiorix: "Dit is een leuke en creatieve samenwerking. Onze ambachtslui zijn ook zeer trots om deze unieke schoenen te kunnen maken. Bovendien is dit een bijzondere manier om met het merk Ambiorix in de aandacht te komen."

Nitra werd in 1985 geboren in Rwanda en verhuisde op 9-jarige leeftijd naar Belgiƫ. Het opgroeien tussen twee culturen zie je terug in zijn werken, hij laat zich inspireren door zijn liefde voor de prachtige dieren van zijn geboorteland en anderzijds door stijlen uit de Westerse cultuur. Dit resulteert in een kleurrijke collectie art shoes met dieren en abstracte vormen.

"Ik heb heel wat tijd doorgebracht in Afrika om inspiratie op te doen en de twee dieren die me echt raakten waren de olifant en de leeuw. De olifant is een groot en machtig dier maar tegelijk ook heel lief. En toen ik voor het eerst een leeuw je in de ogen keek voelde ik me heel klein, ik voelde zijn kracht meteen. Daarom heb ik deze dieren gebruikt in mijn ontwerpen", aldus NitraBelgisch kunstenaar Nitra ontwerpt kleurrijke schoenencollectie voor Art Shoe Mafia en Ambiorix
Foto: Ambiorix NV

Bekijk alle artikels uit Business