Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Business: Nieuw distributiecentrum in Tongeren: Meer dan 100 jobs (17 maart 2022)

GXO Logistics, Inc. (GXO), leider in transport- en logistieke oplossingen, heeft een nieuw distributiecentrum geopend in Tongeren. Deze nieuwe faciliteit heeft een oppervlakte van 20,000 m² en zal zich focussen op e-commerce oplossingen en het beheer van reserveonderdelen.

"Onze ambitie is om in de regio meer dan honderd nieuwe banen te creëren", zegt Luc Laurijssens, Managing Director GXO België en Nederland. "Het distributiecentrum is het eerste deel van een campus die uiteindelijk zal bestaan uit verschillende klantfaciliteiten met een oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante meter. Deze campus in Tongeren maakt integraal deel uit van de groeistrategie van GXO in België."

GXO's nieuwe vestiging in Tongeren bevat toonaangevende duurzaamheidstechnologie. Tongeren is strategisch gelegen en de locatie van het distributiecentrum bevindt zich dicht bij de binnenvaartterminals van Luik en Genk en de grens met Nederland en Duitsland. Tongeren ligt daarnaast nabij grote transportaders. Dit maakt de locatie een ideale uitvalsbasis voor GXO om klanten toegang te bieden tot grote delen van Europa met dezelfde of volgende dag leveringsdienst.


Bekijk alle artikels uit Business