Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Business: T2-campus opent gloednieuw Safety Lab (14 maart 2022)

De T2-campus in het Genkse Thor Park pakt uit met een fonkelnieuwe opleidingsruimte: het Safety Lab. De technologiecampus staat al langer gekend om haar state-of-the-art infrastructuur, die zij sinds haar opening in 2018 regelmatig actualiseert en uitbreidt. Met de opening van het Safety Lab boort T2-campus nu ook een nieuwe markt aan en zet zij de deur open voor diverse veiligheidsopleidingen.

Kernpartner SyntraPXL springt mee op de kar en heeft alvast tientallen nieuwe opleidingen rond veilig werken met interne transportmiddelen in haar aanbod opgenomen. "Met onze Safety-opleidingen nemen we een belangrijke maatschappelijke rol op. Veel kleine kmo’s hebben immers niet de know-how of ruimte om intern dergelijke opleidingen te organiseren, terwijl veiligheid natuurlijk van cruciaal belang is op elke werkvloer. Deze bedrijven kunnen nu zonder problemen in T2-campus terecht", zegt Sandra Huysmans, directeur PXL NeXT.

Geert Bormans, Safetymanager bij SyntraPXL business, beaamt de nood aan kwaliteitsvolle veiligheidsopleidingen: "We zien nog te vaak dat in kleinere bedrijven de veiligheidskennis mondeling van de ene werknemer aan de andere wordt doorgespeeld. Dat leidt uiteraard tot gevaarlijke situaties. In het gespecialiseerde Safety Lab kunnen we deze kennisoverdracht voor bedrijven structureel organiseren. Dat kan zowel via het open aanbod als via bedrijfsopleidingen op maat."T2-campus opent gloednieuw Safety Lab
Foto: T2-campus

Bekijk alle artikels uit Business