Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Business: Baksteenproducent Vandersanden in vier landen erkend als Great Place to Work (12 januari 2022)

Vandersanden, het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa, heeft voor de eerste keer het internationaal erkende Great Place to Work-certificaat in ontvangst mogen nemen. "Deze erkenning onderstreept dat we met onze visie op het juiste spoor zitten. Waar we al jaren samen aan werken, wordt nu officieel erkend", zegt Eddy Deconinck, directeur Collectief Welzijn bij Vandersanden.

Vandersanden, het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa met ruim achthonderd medewerkers, heeft voor de eerste keer het internationaal erkende Great Place to Work-certificaat in ontvangst mogen nemen. Het is de eerste keer dat het bedrijf meedingt naar het label. Meteen mocht Vandersanden het certificaat in de wacht slepen in alle landen waar een grote groep medewerkers actief is: Belgiƫ, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zo wordt de baksteenproducent officieel bekroond voor zijn goede werkgeverschap.

Vandersanden draagt als familiebedrijf mensgerichtheid, een familiale sfeer en integriteit hoog in het vaandel. Dat kadert binnen wat Vandersanden collectief welzijn noemt, waarbij het bedrijf elke dag een verschil wil maken voor het milieu, de gemeenschap, de sector en zijn medewerkers.Het internationale baksteenbedrijf, met hoofdkantoor in Bilzen (Limburg / Belgiƫ), is het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa van gevelstenen, kleiklinkers, eco-baksteenstrips en isolerende gevelsystemen.
Foto: Baksteenproducent Vandersanden

Het Great Place to Work-certificaat, dat Vandersanden in ontvangst heeft mogen nemen, wordt toegekend op basis van een onafhankelijk onderzoek. Voor de certificering voert de organisatie Great Place to Work een anonieme medewerkersbevraging uit, het Trust Index-onderzoek. Dat onderzoek meet aan de hand van 65 indicatoren de mate van vertrouwen, trots en plezier, net als de perceptie van de werkcultuur.

"Vandersanden voldeed aan alle criteria met een indrukwekkende participatie van meer dan 80 procent binnen het hele bedrijf."

Bekijk alle artikels uit Business