Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Business: VKW betreurt nieuwe telewerkverplichting (18 november 2021)

VKW Limburg begrijpt dat er bijkomende maatregelen nodig zijn nu het aantal coronabesmettingen sterk stijgt. Vanaf het begin heeft VKW Limburg zijn leden-bedrijven optimaal trachten te informeren en te sensibiliseren om alles in het werk te stellen om veilige werkplekken te creƫren.

"We zijn ervan overtuigd dat de werkplek over het algemeen een veilige plek is en het zeker niet daar is dat de besmettingshaarden zich bevinden. We betreuren daarom dat de regering het bedrijfsleven in het vizier neemt door het telewerk opnieuw te verplichten. Bedrijven leveren al verregaande inspanningen om de veiligheid van hun medewerkers, klanten en leveranciers te garanderen door tal van preventieve maatregelen om virus buiten de onderneming te houden. Op veel werkplekken is telewerk sowieso niet mogelijk door de aard van het werk. Bij bedrijven en op plaatsen waar telewerk wel (gedeeltelijk) mogelijk is, wordt het vandaag al veel meer dan in het verleden toegepast", zegt gedelegeerd bestuurder Ruben Lemmens van VKW Limburg.

"Telewerk nu opnieuw verplichten is onnuttig en brengt opnieuw economische maar ook menselijke schade toe. Ook al geldt die verplichting maar voor 3 of 4 werkdagen, de telewerkplicht leidt sowieso tot extra gepuzzel en onnodige bijkomende administratie. Alsof dat nog niet genoeg is, worden bedrijven blijkbaar ook opnieuw gedwongen worden tot kafkaiaanse administratieve meldingen over hun telewerkende werknemers. De registratietool heeft nochtans vorige keer zijn onnut meer dan bewezen."

VKW Limburg roept de overheid op om nog feller in te zetten op vaccinatie. Zowel door dwingender maatregelen voor de nog-altijd-niet gevaccineerden en door een snelle uitrol van de boosterprik.

Bekijk alle artikels uit Business