Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Business: Fietsen door het water vanuit Dubai dankzij Toster Software uit Genk (26 oktober 2021)

Met een VR-bril fiets je virtueel door.... 'fietsen door het water' vanop de wereldtentoonstelling in Dubai. Het Limburgse bedrijf Toster Software verzorgde de technologie om virtueel doorheen het meest bekende fietspad van Limburg te fietsen. Naast fietsen door het water kan je ook stukken van de Ronde Van Vlaanderen fietsen.

Het zal niemand verwonderen dat Vlaanderen in het buitenland haar know-how rond fietsen promoot in het buitenland. Tijdens de wereldtentoonstelling in Dubai is er daarom ook een beursstand rond fietsinnovaties. Om deze beursstand extra aantrekkingskracht en een innovatieve beleving te geven, is er een virtuele fietsbeleving aan toegevoegd.

"Omdat we al eerder fietsapplicaties in VR hebben gemaakt, kregen we de vraag iets te ontwikkelen voor op de wereldtentoonstelling", zegt Jos Claesen van Toster Software. "We zijn trots dat we onder grote tijdsdruk een combinatie van technologie hebben kunnen aanleveren waardoor je doorheen verschillende plekken van Vlaanderen kan fietsen. Meer nog, we hebben een stukje Limburg mee naar Dubai gestuurd en het bekende 'fietsen door het water' geïntegreerd. Het was technisch een hele uitdaging."

"Wij bekijken momenteel de mogelijkheid om ook andere bekende Limburgse fietspaden zoals 'fietsen door de bomen' en/of 'fietsen door de heide' beschikbaar te maken met een VR-bril of op je smartphone", zegt Jasper Olaerts van Toster Software.


Link video VRT: https://www.youtube.com/watch?v=mywKlAF5Zo0Foto Toster Software: Jos Claesen en Jasper Olaerts
Toster Software is gevestigd in C-mine Crib Genk

Bekijk alle artikels uit Business