Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 25 oktober 2020

Business: Arte uit Zonhoven wint Ambiorixprijs 2020 (28 september 2020)

De Ambiorixprijs 2020 wordt toegekend aan ARTE met hoofdzetel in Zonhoven. Het bedrijf Arte is ontwerper, fabrikant en verdeler van hoogwaardige muurbekleding. Arte werd opgericht in 1981 door Jean-Pierre Desart en is een 100% familiebedrijf, momenteel gerund door zonen Philippe en Steven Desart, de 2 de generatie. Arte is uitgegroeid tot wereldleider, actief in meer dan 80 landen. Naast de hoofdzetel in Zonhoven hebben zij eigen vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, US en Singapore. Arte telt 160 medewerkers en genereert een groepsomzet van 48 mio euro.

De Ambiorixjury looft Arte als rolmodel voor ondernemingen die in eerder traditionele sectoren een nieuwe groeidynamiek weten te realiseren op basis van gedurfd ondernemerschap en innovatieve bedrijfsmodellen. Wat Arte maakt tot wereldwijde trendsetter in haar industrie.

Juryvoorzitter professor Leo Sleuwaegen (KULeuven- Vlerick Business School): "Arte is in minder dan 10 jaar vanuit een eerder bescheiden marktpositie opgeklommen tot wereldleider in hoogwaardige, veelal artistieke muurdecoratie. Het succes steunt op de geraffineerde designs, de kwaliteit van de producten en de dienstverlening naar de klant. Arte is in alle continenten aanwezig. Meer dan 80% van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. De doordachte ontwerpen, soms uitbundig, soms ingetogen maken de muurbekleding van Arte een veelzijdig sfeerelement voor zowel residentiƫle als openbare en hospitality-toepassingen."

De productie van Arte gebeurt deels buitenhuis, maar in toenemende mate in de moderne productievestiging in Zonhoven. De onderneming werkt vooral met eigen designers maar onderhoudt ook haar netwerk van externe designers.

Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikt de Ambiorixprijs al voor de 31 ste keer uit aan een Limburgse onderneming uit de Top 500 die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving. De degelijkheid van de strenge selectieprocedure blijkt uit het feit dat de 30 voorgaande laureaten het nog steeds uitstekend doen.
Bekijk alle artikels uit Business