Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 21 oktober 2020

Business: Corona doet innoveren (27 september 2020)

In de eerste 8 maanden van 2020 werden een kwart meer aanvragen voor innovatiesubsidies ingediend bij VLAIO dan in de eerste 8 maanden van 2019. Bedrijven blijven volop innoveren. Nog nooit werden zoveel aanvragen gedaan.

Van januari tot en met augustus 2020 werden 1.055 aanvragen voor innovatiesubsidies ingediend, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er 784. Dat Vlaanderen een groot innovatievermogen heeft, tonen ook de meest recente resultaten van de Europese Innovatievragenlijst. 7 op de 10 bedrijven geven aan dat ze in de periode 2016-2018 innovaties doorvoerden.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits: "Vlaanderen wordt internationaal geprezen op het vlak van innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten. 7 op de 10 bedrijven geven aan dat ze innoveren. Ook tijdens de coronacrisis blijven bedrijven volop innoveren en nieuwe producten op de markt brengen. Er werden maar liefst een kwart meer aanvragen voor innovatiesubsidies ingediend in de eerste 8 maanden van dit jaar. Ook kleinere kmo’s moeten we nu zoveel mogelijk stimuleren om te innoveren. Want innovatie zal de sleutel zijn om uit deze crisis te raken. Dat maakt een onderneming weerbaar en flexibel tijdens moeilijke tijden."


Bekijk alle artikels uit Business