Business: Tien Limburgse finalisten in de running voor 375.000 euro (28 oktober 2015)
JCI Limburg zoekt met de wedstrijd [18-28] opnieuw naar jong Limburgs ondernemerstalent. De beste jonge Limburgse starter of junior entrepreneur zal tijdens de finale op 26 november bekend gemaakt worden en haalt liefst 125.000 euro risicokapitaal op. Daarnaast worden er vijf extra prijzen uitgereikt van telkens 50.000 euro. Dit prijzengeld wordt ter beschikking gesteld door LRM, de Limburgse investeringsmaatschappij in de vorm van een Klimoplening.
Commissievoorzitter Sofie Smeets: 230 kandidaten schreven zich in voor de wedstrijd. Onder het motto iedereen winnaar konden alle kandidaten deelnemen aan twee drukbezochte inspiratieavonden en een Business Bootcamp waar gewerkt werd rond de elementen van een goed businessplan. Begin september werden op basis van een eerste business plan en pitch voor een jury 25 halve finalisten geselecteerd. Zij kregen elk een individuele coach toegewezen die hen de afgelopen maand verder heeft geholpen om hun business idee & plan verder te verbeteren. De jury heeft nu 10 finalisten die mogen doorstromen naar de laatste fase van de wedstrijd.
Er is veel jong ondernemerschap aanwezig in onze provincie. We moeten het alleen nog beter ondersteunen en aanmoedigen. Deze wedstrijd spreekt werkelijk de taal van deze generatie en dat werkt motiverend en inspirerend. De finalisten hebben stuk voor stuk sterke projecten, stelt een fiere Andres Lesire, voorzitter van JCI Limburg.
De 10 finalisten zijn allen actief in verschillende sectoren en gaan de komende weken op basis van de feedback van de jury verder aan de slag met hun coach, krijgen intensieve begeleiding en zullen ook gesprekken aanknopen met de 6 Captains of Limburg (Eugène Alen, Belisol; Louis Kemps, Ucare/Tobasco; Hilde Essers, H.Essers; Jo Nelissen, ABN; Paul Kumpen, Kumpen; Kurt Hensen, Test & Measurement Solutions).
Binnen een maand is de volgende deadline voor hun ultieme businessplan pitch, waarbij de winnaar en vijf sectorwinnaars zullen gekozen worden.