Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Bree: Nieuwe schoolagent voor scholen in Bree, Bocholt, Oudsbergen en Kinrooi (4 september 2023)

Schoolagent Tim Mallet is de nieuwe schoolagent van de scholen in Bree, Oudsbergen, Bocholt en Kinrooi. Inspecteur Mallet heeft ondertussen kennis gemaakt met de directies en ging van start op vrijdag 1 september.

De eerste schoolagent startte in 2017 in Genk en Houthalen-Helchteren. Het project was erg succesvol en werd in 2019 uitgebreid met een tweede schoolagent voor de scholen in het noorden van de politiezone. De schoolagent slaat een brug tussen de scholen en de politie. Hij is de proactieve schakel in de veiligheidsketen in en rond het onderwijs en overlegt met andere zorg- en hulpverleningspartners. De aanpak is vooral gericht op het secundair onderwijs.

De opvolger van de schoolagent werd gevonden binnen de interventiedienst. Inspecteur Tim Mallet is zeven jaar in dienst bij de politie en begint met veel enthousiasme aan zijn nieuwe functie. Vooraleer Tim bij de politie kwam, werkte hij negen jaar als leraar en klasbegeleider in het buitengewoon secundair onderwijs in Peer. De schoolomgeving is dus geen onbekend terrein voor hem.

Leerlingen kunnen met hun verhaal bij de schoolagent terecht. Een vertrouwd gezicht kan de drempel voor jongeren verlagen en de afstand verkleinen. De meeste conflicten waarin jongeren verzeild geraken draaien rond pesten, bedreiging en belaging. De schoolagent kan snel ingrijpen, bemiddelend optreden en gesprekken aangaan om escalatie te voorkomen. Vaak is deze werkwijze sneller en efficiƫnter dan de gewoonlijke juridische afhandeling via een aangifte.


Bekijk alle artikels uit Bree