Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Bree: Nachtwinkels en tankstations krijgen politie over de vloer (22 juni 2023)

Afgelopen weekend organiseerde politie CARMA een actie in het kader van de bestuurlijke aanpak rond nachtwinkels en tankstations. De actie werd ondersteund door de sociale en economische inspectiediensten en de FOD Volksgezondheid.

Er werden controles uitgevoerd in 13 zaken in de politiezone CARMA. Tijdens deze controles werden verschillende inbreuken vastgesteld op de arbeidswetgeving, economische wetgeving, tabakswetgeving en de verkoop van elektronische sigaretten. Een aantal zaken waren niet in orde met het reglement op de nachtwinkels.

Bij acht handelaren werden vapes en tabaksproducten aangetroffen die niet conform de wetgeving zijn. Zo was bijvoorbeeld de bijsluiter niet aanwezig en voldeed de gezondheidswaarschuwing niet aan de wettelijke normen. Sommige producten werden niet gemeld bij de FOD Volksgezondheid, waardoor de veiligheid van de producten niet gewaarborgd kan worden. In totaal werden er 1467 vapes en 30 tabaksproducten in beslag genomen. Tegen de uitbaters van deze handelszaken zal een proces-verbaal worden opgesteld.

In negen gecontroleerde bedrijven werden een 600-tal producten verkocht die het druggebruik stimuleren, gaande van crushers tot rookpijpjes. Deze producten werden door ook in beslag genomen. De uitbaters krijgen een proces-verbaal voor het aanzetten tot het gebruik van verdovende middelen.

Alle handelaren kregen van de economische inspectie een waarschuwing of proces-verbaal inzake de prijsaanduiding. In vijf winkels werden inbreuken en onregelmatigheden vastgesteld op het gebied van de arbeidswetgeving.


Politie CARMA benadrukt het belang van een strikte handhaving van de regelgeving om onder meer de veiligheid van de consumenten te waarborgen. Soortgelijke acties zullen ook in de toekomst blijven plaatsvinden om de naleving van de wetgeving te verzekeren.
Foto: Communicatie CARMA

Bekijk alle artikels uit Bree