Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Bree: Feestelijke opening nieuwe sporthal Don Bosco in Bree (20 maart 2023)

Dee nieuwe sporthal aan basisschool Don Bosco is feestelijk geopend. Drie jaar nadat de eerste schop de grond in ging, is de gloednieuwe sporthal klaar. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "Met deze nieuwe sporthal investeren we in een kwalitatief aanbod voor vrije tijd op een klimaatvriendelijke manier. Op milieutechnisch vlak gaan we er namelijk enorm op vooruit. Het energieverbruik - en dus ook de energiekosten - zullen een stuk lager liggen dan bij de oudere sportgebouwen."

De nieuwe sporthal is helemaal aangepast aan de sportieve noden van de naburige lagere school, maar ook buiten de schooluren zal het in de sporthal niet stil zijn. Na de schooluren kunnen verenigingen en sportclubs terecht om te sporten of andere activiteiten te organiseren.

"In Bree zijn meer dan 40 erkende sportclubs actief, de vraag naar sportaccommodaties is dus groot", zegt schepen Michel Theunissen.

Een andere grote troef is de ligging vlak naast de buitenschoolse kinderopvang Holder de Bolder. Op piekmomenten geeft dit uitwijkmogelijkheden.


De nieuwe sporthal in Gerdingen - Bree werd feestelijk geopend door burgemeester Liesbeth Van der Auwera en voorzitter van het schoolbestuur, dhr. Peter Surleraux.
Met een openingsact van de Breese turnkring


Foto: Communicatie Bree

Bekijk alle artikels uit Bree