Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Bree: Grote centrumopening met driedaags stadsfestival (21 juni 2022)

Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 juni is het feest in Bree. Het stadsfestival Olé Congé kon 2 jaar op rij niet doorgaan door coronamaatregelen. Dit jaar geeft Bree er een lap op: drie dagen feest in de stad.

"De vernieuwing van ons centrum startte al in 2016 met het stuk kleine ring op de Grauwe Torenwal. Na de Stationswal in 2018, was in 2020 de binnenstad aan de beurt", vertelt burgemeester Liesbeth van der Auwera. "Er werd 10.785.425,16 geïnvesteerd voor deze ingrepen. Op zaterdagavond klinken we met z'n allen op het nieuwe centrum. Iedereen is welkom op het Vrijthof, waar we de bezoekers op een gratis drankje trakteren."

Schepen van openbare werken Rudi Cober is ook zeer tevreden: ""We wilden graag het historisch karakter van Bree benadrukken, maar ook inzetten op speelelementen, toegankelijkheid en gezelligheid. Dit stadsfestival is de ideale manier om deze gezelligheid in de verf te zetten."

De toegang is gratis, maar we houden wel rekening met een maximum capaciteit. Het is dus mogelijk dat je even in de omliggende straatjes van de muziek moet genieten, maar ook daar is er op zaterdag en zondag een programma met gratis animatie voorzien.

Middenstandsvereniging Bree Beleven heeft ook zin in de zomer. Op 25 en 26 juni organiseren zij Bree Zomert, een braderieweekend waar je koopjes kan jagen of kan genieten van een drankje op
één van de vele terrassen. Bovendien is het koopzondag op 26 juni.

INFO
www.bree.be/ole-conge


Bekijk alle artikels uit Bree