Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Bree: Tijdscapsule in muur van nieuwe sporthal (24 mei 2022)

Samen met Basisschool Don Bosco van Gerdingen is stad Bree volop bezig met de bouw van een gloednieuwe, hedendaagse sporthal. Indien alles volgens planning verloopt kan de sporthal eind dit jaar in gebruik genomen worden. De nieuwe sporthal komt op de eerste plaats tegemoet aan de sportieve noden van de lagere school.

Bouwheer van dit project is de Don Bosco school van Gerdingen die architect Lode Clijsters onder de arm nam. De investering voor de sporthal bedraagt 450.000 euro ten behoeve van de school en 450.000 euro voor de stad.

Het schoolfeest stond in het teken van tijdreizen. Na heel wat knappe optredens uit vervlogen tijden en de toekomst, was het tijd om een tijdscapsule in te metselen in de muur van de nieuwe sporthal. Jarige leerling Matiz plaatste plechtig de capsule, vol met memorabilia voor de toekomst, in de ruwbouwmuur van de sporthal. De sporthal is rond het jaareinde klaar voor gebruik, maar de tijdscapsule moet minstens 50 jaar blijven zitten voordat ze terug geopend mag worden.

Wat er allemaal in die capsule zit? "De school zorgde voor heel wat tekstjes en tekeningen van leerlingen, berichten voor de toekomst, en over elke leerkracht toch één zinnetje", zegt directeur Jos Everts. "Maar ze gaan moeten wachten tot 2072 om te kunnen lezen wat ik heb neergepend. Zo hoort het."Op het schoolfeest van zaterdag 21 mei werd een tijdscapsule ingemetseld in de ruwbouw van de sporthal.
Foto: Communicatie Bree

Bekijk alle artikels uit Bree