Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Bree: Groeten uit Historisch Bree (3 april 2022)

de Geschied- en Heemkundige Kring Groot-Bree pakt uit met het verzamelalbum Groeten uit Historisch Bree. "68 bladzijden Breese geschiedenis", zegt Rudi Cober, voorzitter van de Kring.

"Bree staat immers al meer dan 1.000 jaar op de wereldkaart. We hebben geprobeerd om dit rijke verleden in beeld te brengen met een aantal unieke foto's en prenten."

Het idee van dit album kwam van ondernemers Ralf Jansen en René Puts, filiaalhouders van Jumbo Bree. Jumbo werkte in het verleden al met meerdere Nederlandse gemeenten samen om een gelijkaardig album uit te brengen, maar dit is het eerste in België.

In dit verzamelalbum vind je liefst 264 stickers uit de oude doos. Vanaf 6 april 2022 kan je het boek gratis afhalen bij Jumbo Bree (Sportlaan 44). De stickers kan je ook daar verkrijgen: bij iedere aankoopschijf van 15 euro, krijg je een pakje stickers.
Groeten uit Historisch Bree. Het straatbeeld, de horeca, de industrie, de natuur, het onderwijs, Zeepziederij… Alles wordt toegelicht met tekst en beeld, zodat zelfs wie er niet bij was, zich levendig kan voorstellen hoe het Breese leven er in de vorige eeuw (of eeuwen) uit zag.
Foto: Communicatie Bree

Bekijk alle artikels uit Bree