Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Bree: Nieuwe themawandeling aan de Pollismolen in Opitter (22 februari 2022)

Vanaf 5 maart kan je op avontuur in de groene omgeving aan de Pollismolen in Opitter. De nieuwe themawandeling 'Draak wil ook een feestje!' is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Guy Daniëls. Een ideale gezinsactiviteit, want na het succes van de tijdelijke winterwandelingen in 2020, komt ook nu het drakenthema uit onze stadslegende terug.

"Deze wandeling is geschikt voor iedereen. Het verhaal spreekt vooral tot de verbeelding van 4 tot 8-jarige wandelaars. Laat je meevoeren in een nieuw avontuur van Draak Michiel en ontdek hoe hij omgaat met verjaardagen, feestjes geven en uitgenodigd worden."

Tijdens de wandeling van 2,7 km lees je op 16 stopplaatsen hoe verjaardagsfeestjes eraan toe gaan met een draak in de hoofdrol. Op elke stop vind je een groot bord met een kort leesfragment uit het boek 'Draak wil ook een feestje!' van Guy Daniëls en de bijhorende illustratie door Ina Hallemans.

Wie het uitgebreidere verhaal wil beluisteren, kan op ieder bord de QR-code scannen en genieten van het luisterspel. Op verschillende plekken zijn er extra belevingselementen, zoals een houten schooltje, een podium of een egelhuisje, om je helemaal in de juiste sfeer te brengen. De activiteit duurt ongeveer 1.45 uur.

Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "We kozen opnieuw voor het drakenthema, omdat deze knipoog naar onze oude stadslegende erg in de smaak valt. De Draak is ondertussen een gekend en geliefd personage. Ook de boodschap van het verhaal vind ik persoonlijk een mooie betekenis hebben. Iedereen heeft tenslotte wel eens verjaardagsfeeststress. Ongeacht welke maatregelen er nog volgen, een wandeling in de buitenlucht voor het ganse gezin, daar halen we altijd plezier uit."

Het stadsbestuur hoopt daarnaast ook jonge bezoekers buiten Bree te laten kennismaken met deze leuke verhaal. De locatie is bovendien erg de moeite waard om eens te bezoeken als je houdt van mooie natuur.

De bewegwijzerde themawandeling kan je vanaf dit voorjaar vinden aan de Pollismolen. Dit is een permanente wandeling. Op 5 maart ontvangen elk uur 20 kinderen een verrassingstasje om extra te genieten van de wandeling.

INFO
Molenstraat 56, 3960 Opitter - Bree
2,7 km bewegwijzerd (niet verhard)
1.45 uur met luisterfragmenten en doe-opdrachten
Doelgroep: voor iedereen, maar de beleving richt zich voornamelijk op 4-8 jarigen
Opgelet in de winter: er is geen verlichting onderweg

Bekijk alle artikels uit Bree