Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

dinsdag 18 januari 2022

Bree: Startschot voor bouw sportcomplex en atletiekpiste op scholencampus (3 december 2021)

De bouw van een nieuw sportcomplex en atletiekpiste komt een stap dichterbij. De nodige subsidies zijn officieel goedgekeurd en daardoor kan het project nu naar de volgende fase getild worden. Scholengroep KOSM heeft in samenwerking met de stad bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) één groot dossier ingediend met 3 aparte onderdelen:

-de bouw van een atletiekpiste
-de bouw van een sportcomplex
-de omgevingsaanleg, waaronder ook parking

"Dit AGION dossier is nu in zijn totaliteit goedgekeurd, waardoor we recht hebben op aanzienlijke subsidies. In totaal gaat het over een bedrag van ongeveer 5,8 miljoen. Deze goedkeuring van het subsidiedossier is een eerste belangrijke horde en betekent dan ook het officieuze startschot van het verdere project", zegt burgemeester Liesbeth Van der Auwera.

"Onze sporthal Olympia heeft enorm goed dienst gedaan en vele generaties leerlingen en Breëenaren sportplezier verschaft", legt Van der Auwera uit. "Maar er zijn natuurlijk tal van moderne toepassingen die nu in het vizier komen wanneer we carte blanche kunnen beginnen. Geen betere locatie denkbaar om onze sportinfrastructuur een frisse start te geven dan op de ruime scholencampus, vlak aan het busstation en aan de grote ring. Gezond bewegen voor toekomstige generaties verzekeren, daar zetten we graag onze schouders onder."

Ook Luc Evens, directeur van TISM en aanspreekpunt scholencampus KOSM, is blij met deze mijlpaal: "We zijn trots op de samenwerking tussen de verschillende actoren in dit project. Openbaar bestuur en onderwijs vinden mekaar in de ontwikkeling van een functionele en duurzame site, en zo gaat het vooruit."

De stad treedt op als bouwheer voor de bouw van de sporthal. De scholengroep zal het gebouw huren van de stad. Scholengroep KOSM is bouwheer voor de atletiekpiste.  Zij zullen van hun kant snel werk maken van het aanstellen van een ontwerper. Zo komt er steeds meer zicht op een concrete oplevering. Het plan is immers om in 2024 de atletiekpiste op te leveren en in 2025 het sportcomplex. Naast de nodige sportinfrastructuur wordt er ook een moderne polyvalente zaal voorzien en ruimte voor de centrale diensten van KOSM.

Voor alle verenigingen die nu nog in het oud ziekenhuis gevestigd zijn, is er inmiddels een oplossing gevonden. "Dat is uiteraard belangrijk want ook de sloop van het restant van het oud ziekenhuis zal nu ook concreet ingepland worden."


Stad Bree en het Katholiek Onderwijs Sint-Michiel (KOSM) hebben de subsidies van 5,8 miljoen euro op zak van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion) voor de bouw van een atletiekpiste, de de realisatie van een sportcomplex voor de scholen en het verenigingsleven en de omgevingsaanleg met parkeergelegenheid op de site van sportcampus. Foto: Communicatie BreeStad Bree en het Katholiek Onderwijs Sint-Michiel (KOSM) hebben de subsidies van 5,8 miljoen euro op zak van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion) voor de bouw van een atletiekpiste, de de realisatie van een sportcomplex voor de scholen en het verenigingsleven en de omgevingsaanleg met parkeergelegenheid op de site van sportcampus. Foto: Communicatie Bree

Bekijk alle artikels uit Bree