vrijdag 18 juni 2021

Bree: Corona in scholen Bree (25 september 2020)

6 leerlingen en 1 leerkracht uit het middelbaar onderwijs in Bree zijn besmet met COVID-19. Ook bij lagere school de Vuurvogel in Bree centrum is momenteel 1 leerkracht en 1 leerling bewezen positief.

Als gevolg hiervan zijn er momenteel al een 120-tal hoog-risico personen bepaald uit verschillende scholen en gemeenten. Deze cijfers lopen mogelijk nog op, aangezien de contact tracing volop aan de gang is.

Zowel scholen, artsen, hulpverleningszone Kemp en Duin, CLB als stadsdiensten werken intensief samen om:
- De uitbraak in kaart te brengen
- De impact te beperken
- De betrokkenen snel en juist te informeren

"Wij vragen met aandrang aan alle leerlingen van deze scholen en inwoners van Bree om de communicatie van de school af te wachten en strikt op te volgen. Op basis van deze communicatie weten leerlingen en ouders waar ze aan toe zijn en wat ze moeten doen."

De zes gouden regels blijven nodig:
Deze situatie toont nogmaals aan dat waakzaamheid en naleving van de maatregels vandaag meer dan ooit nodig blijven. Voor alle inwoners, wel of niet betrokken bij de scholengemeenschap, zijn de zes basisregels cruciaal:
1. Je mag iedereen zien die je wilt zien, op voorwaarde dat je afstand houdt. Je kan niet meer dan 10 personen tegelijk zien op dezelfde plaats (kinderen niet inbegrepen).
2. Nauw contact (geen 1,5 meter, geen mondmasker...) moet zoveel mogelijk beperkt worden.
3. Volg de basisregels m.b.t. hygiƫne zoals regelmatig handen wassen
4. Doe de activiteit het liefst buiten
5. Bescherm de kwetsbare mensen en de risicogroepen.
6. Hou de afstand van 1,5 meter. Draag je mondmasker als je niet op veilige afstand kan blijven of bij kwetsbare mensen.


Bekijk alle artikels uit Bree