Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Bree: Groene Kring plaatst stropoppen in Vlaanderen (13 augustus 2020)

Vanaf 15 augustus plaatst Groene Kring, een jongerenorganisatie voor jonge land- en tuinbouwers, meer dan 140 poppen van stro in heel Vlaanderen. Alle locaties worden op een digitale kaart geplaatst, zodat iedereen een (fiets)route langs de stropoppen kan uitstippelen om zo de pracht van het Vlaamse platteland te ontdekken. Ook in Limburg vind je heel wat stropoppen.

"Vakantie in eigen land, dat is de boodschap die we tijdens deze coronacrisis al maandenlang horen. Onze jonge land- en tuinbouwers willen daar graag hun steentje aan bijdragen", zegt Bram Van Hecke, voorzitter van Groene Kring. "Vorige zomer plaatsten 45 Groene Kringers al een stropop, dit jaar gaan we een stapje verder."

De jongerenbeweging wil vanaf 15 augustus honderd stropoppen plaatsen. Nieuw dit jaar is dat alle locaties verzameld worden op een digitale kaart. Zo kunnen gezinnen, sportievelingen en dagjestoeristen een route op maat uitstippelen langs de stropoppen op het Vlaamse platteland.

"Bij elke stropop plaatst Groene Kring een weetje over de landbouw, zo leren de geïnteresseerden bij over de sector waar we zo trots op zijn. Bovendien valt er ook iets te winnen. Iedereen die een foto met een stropop deelt op sociale media met de hashtag #boerentrots, maakt kans op een prijzenpakket ter waarde van 100 euro. De stropoppen zullen blijven staan tot eind augustus."

In Limburg valt er alvast een mooie fiets- of wandeltocht uit te stippelen langs 22 stropoppen. Ook Maarten Moermans doet mee. "Wij hopen dat mensen door deze actie het Limburgse platteland opnieuw ontdekken en ondertussen nog iets bijleren over de landbouw", zegt Moermans, voorzitter van Groene Kring Limburg

INFO
https://www.groenekring.be/stropop


Bekijk alle artikels uit Bree