zaterdag 15 juni 2024

Borgloon: Vlaams Belang gaat Limburgse fruitsector promoten (29 september 2023)

Een delegatie van het Vlaams Belang heeft vrijdagvoormiddag de fruitveiling in Borgloon bezocht. "De fruitsector speelt een belangrijke rol in de Limburgse economie”, zegt Roosmarijn Beckers. Beckers woont in Sint-Truiden en verdedigt de belangen van de fruittelers in het Vlaams Parlement.

In 2005 waren in Vlaanderen 1.081 appeltelers actief. In 2020 nog 638, een daling van meer dan 40 procent. De vraag naar appels is in Vlaanderen nochtans niet gedaald.

"Sinds 2015 wordt er jaarlijks, met uitzondering van coronajaar 2021, meer dan 90.000 ton appels ingevoerd. De belangrijkste importpartners zijn Nederland, gevolgd door Nieuw-Zeeland en Frankrijk. We mogen trots zijn op onze Limburgse fruittelers, en daarom vind ik het belangrijk dat we lokaal geteeld fruit kopen en eten. Dit is niet alleen in het belang van onze Vlaamse appeltelers en economie, maar dit is ook gewoon beter voor het milieu", zegt Roosmarijn Beckers.

Federaal parlementslid en provinciaal voorzitter Annick Ponthier: "Het Vlaams Belang zal de komende weken enkele markten in Haspengouw bezoeken. Limburgse parlementsleden en militanten zullen er lokaal geteelde appelen uitdelen aan de marktbezoekers, samen met een flyer die het belang van de lokale fruitsector promoot."Een delegatie van het Vlaams Belang heeft vrijdagvoormiddag de fruitveiling in Borgloon bezocht

Bekijk alle artikels uit Borgloon