Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Borgloon: Borgloon ontvangt bronzen boslabel uit handen van minister Demir (15 december 2022)

De stad Borgloon en intercommunale Limburg.net ontvingen vandaag een bronzen boslabel uit handen van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. Die erkenning kregen ze als beloning voor hun inspanningen voor het bos. Borgloon plantte dit jaar bijna 5 hectare nieuw bos aan, Limburg.net bijna 3,5 hectare. Als erkenning krijgen ze een online badge om mee uit te pakken op hun website en sociale media. "Laat dit geen eindpunt zijn, maar de start van meer groen in Limburg", zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.

Minister Demir was vandaag te gast in Borgloon. Ze reikte er de Limburgse boslabels uit en plantte de laatste boom van het nieuwe Marmolbeekbos in Borgloon. Borgloonse schepen voor Omgeving Jeroen Bellings gaf extra uitleg bij de nieuwe bossen in Borgloon.

Hoewel Limburg al de groenste provincie van Vlaanderen is, is er toch nog plaats voor meer groen. 19 Limburgse besturen werken actief mee aan bosuitbreiding.

De stand van zaken is te volgen op bosteller.be


Top 5 Lokale Besturen in Limburg
Stad Borgloon 4,8 ha – Bronzen Label
Limburg.Net 3,3 ha – Bronzen Label
Stad Bilzen 1,6 ha
Gemeente Houthalen-Helchteren 1,3 ha
Stad Peer 0,9 ha


"Stilstaan is achteruitgaan", zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. "Als we van Limburg ook in de toekomst de groene long van Vlaanderen willen houden, moeten we vandaag nog investeren in extra bos. Ik roep alle gemeenten in onze provincie op om hun ambities op te krikken en mee een boompje bij te dragen een aan groener Limburg en Vlaanderen. Als Borgloon het kan, jullie ook."

Bekijk alle artikels uit Borgloon