Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Borgloon: Autospeurtocht Haspengouw (29 oktober 2021)

De toeristische diensten van de steden Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren slaan de handen in elkaar en lanceren dit najaar een autospeurtocht door Haspengouw. Stap in je wagen en cruise langs de best bewaarde geheimen en verborgen plekjes. Glooiende en holle wegen leiden je langs pittoreske kerkdorpen, toeristische toppers en uitgestrekte boomgaarden. Verbaas je over imposante vierkantshoeves, prachtige vergezichten en charmante sprookjeskastelen. Je kan kiezen uit twee verschillende afstanden (50km en 80km) en vier verschillende vertrekpunten.

Wie de vragen van deze speurtocht oplost, maakt bovendien kans op een originele prijs.

Burgemeester Patrick Dewael van Tongeren: "Deze autospeurtocht zet de verborgen rijkdommen en inspirerende plekken van Haspengouw in de kijker. Tongeren en de omliggende gemeenten staan bekend omwille van hun landelijk karakter. Prachtige landschappen nodigen uit om even te stoppen en te genieten van rust, stilte en vooral de ruimte die onze streek te bieden heeft. We delen samen een rijke cultuur en geschiedenis. Een intrigerend compromis tussen natuur en cultuur is wat deze roadtrip zo uniek maakt."

Schepen van Toerisme An Christiaens: "Dankzij de samenwerking met de omliggende steden kunnen we onze bezoekers een knap product aanbieden om op verkenning te gaan door de streek. Deelnemers worden uitgenodigd om over stadsgrenzen heen te kijken en op die manier geen enkel stukje van Haspengouw te missen."

INFO
Autospeurtocht voor jong en oud
Van 1 november 2021 tot eind februari 2022
De begeleidende brochure met deelnameformulier is voor 3 euro te koop bij Toerisme Tongeren, Toerisme Borgloon, Toerisme Bilzen of Toerisme Sint-Truiden. Op de toeristische websites van de deelnemende steden kan je de GPX-bestanden downloaden.De toeristische diensten van Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren slaan de handen in elkaar en lanceren een autospeurtocht door Haspengouw.

Bekijk alle artikels uit Borgloon