Vrijdagavond raakte een bezoeker van het Schlagerfestival in Hasselt zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van de feiten.

dinsdag 26 oktober 2021

Borgloon: Groen licht voor opknapbeurt Rusthuis- en begijnhofkapel in Borgloon (14 april 2021)

Bij beide kapellen worden het dak en de waterafvoersystemen gerestaureerd. Hiervoor wordt een premie van 242.983,20 euro toegekend. "De restauratiewerken passen in de plannen om een belevingscentrum te realiseren dat betrekking heeft op de geschiedenis van 1000 jaar Graafschap Loon", laat minister Diependaele weten. De begijnhofkapel werd al in 1936 beschermd als monument, de rusthuiskapel werd meer recent beschermd, in 2003.

"Eind 2020 wijzigden de premieregels voor onroerend erfgoed. Dankzij de standaardpremie kunnen eigenaars van onroerend erfgoed nu via een eenvoudige procedure snel een ondersteuning krijgen om hun erfgoed te onderhouden. Ik ben erg blij dat er massaal gebruik gemaakt wordt van die nieuwe regel om het erfgoed in goede conditie te houden. Dat is de beste manier om dure restauraties in de toekomst te vermijden", aldus Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Bekijk alle artikels uit Borgloon