Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 28 oktober 2020

Borgloon: Vlaams Belang komt opnieuw op in Borgloon (2 augustus 2018)

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zal het Vlaams Belang opnieuw een lijst indienen in Borgloon. Lijsttrekker wordt Bruno Van Wettere. In 2006, toen het Vlaams Belang voor het laatst deelnam aan de lokale verkiezingen in Borgloon, behaalde de partij iets meer dan 9 procent van de stemmen, goed voor één gemeenteraadszetel.

Bruno Van Wettere is 28 jaar, gehuwd en heeft 2 kinderen. Hij is operator in de voedingssector. Bruno verhuisde enkele jaren geleden naar Limburg: "Ik ben geboren in Zottegem, opgegroeid in Wetteren en heb daarna ook enkele jaren in Aalter gewoond. Mijn echtgenote is van Sint-Truiden. Ik voel mij intussen helemaal thuis in Borgloon."

Bruno beseft dat hem een grote uitdaging wacht, maar hij wil het Vlaams Belang in Borgloon terug op de kaart zetten. "Ik kies voor het Vlaams Belang omdat ik een veilige samenleving wil en onze waarden en cultuur wil behouden. Mijn thema's voor Borgloon zijn: een veilige en propere stad, armoede aanpakken, de lokale economie steunen en meer speelruimtes voor kinderen voorzien."

Chris Janssens, Vlaams volksvertegenwoordiger: "Na enkele gesprekken met Bruno bleek dat hij de juiste man op de juiste plaats is: jong, enthousiast en uit het goede politieke hout gesneden. Onze partij heeft er alle vertrouwen in dat we met Bruno opnieuw aan een mooie toekomst kunnen bouwen voor het Vlaams Belang in Borgloon. We mikken in oktober alvast op opnieuw één verkozene in de Loonse gemeenteraad."

Bekijk alle artikels uit Borgloon