Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 29 oktober 2020

Borgloon: Dag van de motorrijder op zondag 25 maart (23 maart 2018)

Op zondag 25 maart organiseert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in samenwerking met onder andere de politiezones Limburg Regio Hoofdstad, Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, Kanton Borgloon en Tongeren - Herstappe voor de derde keer de Dag van de Motorrijder.

"Samen met onze collega's van Limburg Regio Hoofdstad, Kanton Borgloon en Tongeren - Herstappe willen wij motorrijders aan het begin van het nieuwe seizoen de mogelijkheid bieden om hun manoeuvres en hun verkeerskennis op te frissen, voordat ze terug de weg op gaan", zegt Steve Provost, korpschef van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken. "Dit doen we samen met enkele andere partners zoals de provincie Limburg, het Centrum voor Motorbeheersing Tongeren en Mobiele Seingevers vzw hun medewerking."

De motorrijders kunnen van 9 uur tot 16 uur terecht op de terreinen van de fruitveiling Belorta in Borgloon voor de Dag van de Motorrijder. "Ze kunnen hier onder andere gedurende een uurtje hun rijvaardigheden opfrissen onder begeleiding van professionele instructeurs op een afgesloten parcours", zegt Rohnny Maes, korpschef a.i. van de politiezone Kanton Borgloon. "Daarnaast krijgen de motards informatie over de verkeersveiligheidsaspecten van motorrijden, opleidingen en verzekeringen. Deelnemers kunnen ook de banden en de motor gratis laten nazien. Tenslotte zullen er verschillende begeleide rondritten (+/- 62 km) vertrekken van op de fruitveiling doorheen het mooie Haspengouw."

"Om tegemoet te komen aan de vragen van deelnemers van vorige editie, organiseren we ook een demo EHBO op maat gemaakt naar mogelijke situaties binnen het motorgebeuren. We hopen dat deze demo motorrijders aanzet om een cursus EHBO specifiek voor motorrijders te volgen. Motorrijders zijn extra kwetsbaar wanneer ze in een ongeval betrokken zijn, correct handelen is dan ook zeer belangrijk, want wie snel kan optreden, voorkomt vaak erger", zegt Tony Verlackt, korpschef van de politiezone Tongeren - Herstappe.

Bekijk alle artikels uit Borgloon