Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 27 september 2022

Bocholt: Nieuw recyclagepark voor Bree en Bocholt komt op grondgebied Bocholt (29 april 2022)

De huidige recyclageparken van gemeente Bocholt en stad Bree zijn al geruime tijd aan vervanging toe. Bree en Bocholt zoeken al enkele jaren een perceel grond voor het nieuwe gezamenlijke recyclagepark. Hierover is nu een akkoord bereikt.

Gemeente Bocholt en stad Bree kiezen ervoor samen een grond te voorzien waarop Limburg.net in de toekomst het nieuwe recyclagepark zal bouwen. Met deze beslissing kiezen beide gemeenten voor een modern, ruim en gebruiksvriendelijke recyclagepark voor hun inwoners. Hiervoor kopen de gemeente Bocholt en de stad Bree een perceel grond op de hoek van de Hamonterweg (n76), de Heimaaiersstraat en de Mandenvlechtersstraat in Bocholt. Het perceel is eigendom van AGB Bocholt, ligt in de KMO-zone Kanaal en heeft een oppervlakte van 1ha 75a 46ca.

Met deze beslissing zal Limburg.net in de toekomst een nieuw recyclagepark bouwen op het grondgebied van Bocholt. Dit recyclagepark zal toegankelijk zijn voor alle inwoners van gemeenten met een recyclagepark van Limburg.net. Omgekeerd zullen de inwoners van Bree, net zoals de inwoners van Bocholt, vanaf de sluiting van hun gemeentelijk recyclagepark terecht kunnen op alle recyclageparken van Limburg.net. Doordat ze nu ook toegang krijgen tot de recyclageparken van Peer, Kinrooi, Maaseik en Oudsbergen zullen minimum 90 % van de inwoners op maximum 5 km vogelvlucht van een recyclagepark wonen en kunnen alle inwoners van Bree en Bocholt op maximaal 15 minuten rijden een recyclagepark bereiken.Bekijk alle artikels uit Bocholt