maandag 18 januari 2021

Bocholt: Schepen Leo Cardinaels overleden (20 september 2020)

Schepen Leo Cardinaels is overleden. Hij werd slachtoffer van een smartelijk verkeersongeval met zijn motor. Het ongeval gebeurde in de Ardennen in de nabijheid van Saint-Hubert. Leo Cardinaels was schepen voor N-VA in Bocholt.

"Namens onze ganse Bocholter gemeenschap, gemeentepersoneel, raad en college, willen we ons oprecht medeleven uitspreken en deelneming betuigen aan zijn kinderen, familie en talrijke vrienden. Met een grote betrokkenheid engageerde zich Leo voor zijn Bocholt", reageert burgemeester Stijn Van Baelen. "Sedert januari 2019 nam hij tevens de verantwoordelijkheid op als schepen. Ook in zijn professionele leven, als landbouwingenieur in het kader van ontwikkelingssamenwerking, bleek klaarstaan voor de ander, geen loos begrip Hij was daar trots op en terecht. Met veel verve kon hij vertellen over zijn avonturen in die verre landen, en maande ons aan, om soms de zaken te Bocholter wat te relativeren. Iedereen in Bocholt kende Leo. Een echte geboren en getogen Bocholtenaar. Hartelijk en vriendelijk, intelligent, eigenzinnig en somtijds een echte verstrooide professor, maar bovenal een man met een hart van goud. Onze Lei, wat zullen we hem missen."

Zijn bevoegdheden als schepen waren ruimtelijke ordening, wonen en Kwalitatief wonen in Bocholt en Peer, Limburg.net, sluikstorten, duurzaamheid, jumelages, markten en kermissen, feestelijkheden, ontwikkelingssamenwerking, Kempisch tehuis, buitengebiedfuncties, dierenwelzijn, jacht en omgevingsvergunning


Bekijk alle artikels uit Bocholt