Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Bilzen: Politiecontroles in Bilzen, Hoeselt en Riemst (11 december 2023)

In de nacht van zaterdag op zondag werden er controles uitgevoerd op het rijden onder invloed, in het kader van de WinterBOB-actie. De ploeg van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst verplaatste het verkeersdispositief telkens na een halfuurtje zodat er op heel wat locaties werd gecontroleerd. In totaal werden 422 bestuurders aan een controle onderworpen werden.

"Van de 422 gecontroleerde bestuurders waren er 9 onder invloed van drank of drugs. 5 bestuurders dienden hun rijbewijs 3 uur in te leveren, 1 bestuurster speelde haar 6 uur kwijt en 2 anderen die nog dieper in het glas gekeken hadden, zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor de duur van 15 dagen."

"1 persoon was onder invloed van cocaïne. Gezien deze bestuurder geen geldig rijbewijs kon voorleggen, werd het voertuig ter plaatse in beslag genomen. Een andere bestuurder, die weliswaar nuchter achter het stuur zat, was zelfs niet in het bezit van een rijbewijs. Ook zijn voertuig werd meteen getakeld."

Verder verbaliseerde de politie op foutparkeren en het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Ook ontvingen een aantal bestuurders een waarschuwing voor inbreuken op technische eisen. Zij zullen zich in regel moeten stellen en later bij de politie moeten aanbieden ter controle.

Bekijk alle artikels uit Bilzen