Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Bilzen: Pastorij Beverst wordt ontmoetingsplaats met community-ruimte en ijsjespark (14 september 2023)

Er is een nieuwe bestemming voor de pastorij in Beverst. Samen met vzw Heide Atelier zal de stad het beschermde dorpsgezicht renoveren en omvormen tot een multifunctionele ontmoetingsplek. Het gelijkvloers wordt ingericht als tearoom en ijssalon. Op de verdieping komt een gemeenschapsruimte voor verenigingen en inwoners van Beverst. Het pand wordt up-to-date gemaakt en krijgt een hedendaagse uitbreiding.

"Nadat een eerste private partner begin dit jaar onverwacht afhaakte, werd een nieuwe marktraadpleging georganiseerd. Met resultaat: vzw Heide Atelier komt vandaag met een uniek concept als ideale partner uit de bus. Als alles goed gaat, zal Beverst vanaf april 2025 een schitterende ontmoetingsplek rijker zijn."

vzw Heide Atelier zal er een ijssalon en -atelier uitbaten, waarbij de werking met jongvolwassenen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of Autismespectrumstoornis (ASS) centraal staat.

De officiƫle opening staat gepland voor april 2025. Maar zolang moeten ijsjesfans niet te wachten: volgende zomer zal er al een pop-upconcept actief zijn in de tuin van de pastorij.

De stad organiseert op donderdag 28 september een infomoment voor de buurtbewoners om hen in detail uit te leggen welke de precieze plannen zijn voor de pastorij en om hen uit te nodigen om de gemeenschapsruimte mee vorm te geven.De pastorij in de Bilzerse deelgemeente Bilzen heeft een nieuwe bestemming en ze doet watertanden. Het historische gebouw wordt omgevormd tot een multifunctionele ontmoetingsplek. Tegelijk zal vzw Heide Atelier er een ijssalon en -atelier uitbaten, waarbij de werking met jongvolwassenen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of Autismespectrumstoornis (ASS) centraal staat. Foto: Communicatie Bilzen

Bekijk alle artikels uit Bilzen