Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Bilzen: 23 jarige oplichter internet gevat (31 augustus 2023)

Politie CARMA arresteerde op dinsdag 29 augustus in een woning in Bilzen een 23-jarige man uit Genk. Hij wordt verdacht van oplichting via het internet. Slachtoffers kochten online een Iphone of een Playstation maar kregen hun betaalde product nooit toegestuurd.

De man maakte al 22 gekende slachtoffers. Uit het lopend onderzoek blijkt dat er nog meer gedupeerden zouden zijn. Politie en parket waarschuwen voor deze vorm van oplichting.

De politie ontving meerdere klachten van slachtoffers verspreid over het ganse land. De speurders van Politie CARMA voerden een doorgedreven onderzoek dat leidde naar een verdachte twintiger uit Genk.

Via de platformen Marketplace en 2dehands van Facebook bood de verdachte onder meerdere (nep)profielen o.a. mobiele telefoons (Iphones) en spelcomputers (Playstations) aan. De slachtoffers betaalden een voorschot of het volledige bedrag maar kregen het product nooit toegestuurd. Wanneer de benadeelden om uitleg vroegen, werd een valse track & trace link doorgestuurd of werden ze een tijdje aan het lijntje gehouden. Dan bleek het gekende telefoonnummer plots niet meer in gebruik en werd hun nummer uiteindelijk geblokkeerd.

Op dinsdag 29 augustus viel Politie CARMA binnen in een woning in Bilzen. De politie arresteerde de verdachte ter plaatse. Hij werd meegenomen voor verhoor, voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot de man aan te houden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis.

Politie CARMA en het parket Limburg willen waarschuwen voor dergelijke aankopen op het internet. Betaal niet met een overschrijving vooraleer je het product gezien en/of ontvangen hebt. Ook als de verkoper niet fysiek wil afspreken of moeilijk bereikbaar is, moet er een alarmbelletje rinkelen.

Slachtoffers die een gelijkaardige situatie ervaarden, wordt gevraagd contact op te nemen met Politie CARMA op het nummer 089 39 14 10.


Bekijk alle artikels uit Bilzen