Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Bilzen: Bilzen is een toeristisch succesverhaal (17 februari 2022)

Dat Bilzen de ideale toeristische uitvalsbasis is in Haspengouw en de Euregio, bewijzen de cijfers van 2021. Het aantal overnachtingen, de reservaties van groene wagentjes en fietsen, de verblijfsaccommodaties... de toeristische troeven zijn populair.

Wat het fietsverhuur betreft, gaat het nagenoeg om een verviervoudiging, van 470 naar 1.825. Schepen Bruno Steegen: "Zowel gewone exemplaren als E-bikes vliegen de deur uit. Daar zit het fietsroutenetwerk zeker voor iets tussen, net zoals de Bilzerse fietsinfrastructuur, die voortdurend verbeterd wordt. Dit jaar pakken we trouwens uit met extra elektrische fietsen en nieuwe routes. Wie wil kan zelfs een tandem huren."

Het stijgend succes is te verklaren door de uitgesproken troeven van Bilzen.

Burgemeester Johan Sauwens: "De belangrijkste toeristische meerwaarde is onze ligging: in het hart van de Euregio vlak tussen Hasselt, Maastricht en Luik en op het kruispunt van Haspengouw, Kempen en Maasland. Bilzen is de ideale uitvalsbasis voor een ontdekking te voet, per fiets of met de auto van één van de meest boeiende regio’s van Europa."

Het stadscentrum met kwalitatieve horecazaken, waarvan de terrassen het hele jaar door vol zitten, lokt veel bezoekers.

Nog opvallend: de verkoop van streekproducten zoals het Biesonder appelsap en typische bieren als Heer van Biesen, Toetëlèr en het Jazz Bilzen-bier blijft goed scoren.

Burgemeester Sauwens: "Bezoekers van buitenaf nemen lekkernijen mee naar huis als souvenir. Ook inwoners kiezen vaker voor kwaliteit uit eigen regio. Producten met een verhaal, vervaardigd uit pure en eerlijke ambacht zijn populairder dan ooit. Vorig jaar ging er voor circa 47.000 euro aan streekproducten over de toonbank. Dat is drie keer zoveel als vijf jaar geleden."

In 2020 waren er in Bilzen om en bij de 47.000 overnachtingen. Ter vergelijking: in 2016 waren er dat 20.255.


Bilzen is een toeristisch succesverhaal. Dat bewijzen de uitstekende cijfers van 2021. Het aantal overnachtingen, de reservaties van groene wagentjes en fietsen, de verblijfsaccommodaties... alles zit stevig in de lift. Dat maakt van Bilzen de ideale uitvalsbasis in Haspengouw en de Euregio.
Foto: Communicatie Bilzen

Bekijk alle artikels uit Bilzen