Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Bilzen: Tongersestraat veiliger voor alle weggebruikers (25 januari 2022)

In de derde week van februari start aannemer Gemoco met herinrichtingswerken in de Tongersestraat in Bilzen, één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Er wordt een veilige fietsverbinding aangelegd tussen de rotonde aan de Carrefour en deze aan de Belisiatunnel. "Op de N730 Tongersestraat in Bilzen komt er over een afstand van 500 meter een dubbelrichtingsfietspad aan de oostzijde van de weg. De projectzone situeert zich tussen de twee rotondes. Vanuit Vlaanderen investeren we hier 550.000 euro en zetten we in op veilige infrastructuur voor alle weggebruikers, in het bijzonder voor de fietsers", zegt Vlaams minister Lydia Peeters.

Aan de overzijde wordt een comfortabel voetpad aangelegd. Een oversteekplaats ter hoogte van de winkelketens zorgt ervoor dat voetgangers de handelszaken vlot kunnen bereiken.

Burgemeester Johan Sauwens: "We vragen begrip voor de hinder die deze werken met zich zullen meebrengen. Belangrijke verkeersstromen zullen tijdelijk alternatieve routes gebruiken, maar op termijn zal er door deze werken een einde komen aan de lange wachtrijen aan de winkels. Tijdens de werkzaamheden zullen de handelaars altijd bereikbaar blijven."

De werken zullen, afhankelijk van de weers- en werfomstandigheden, afgerond zijn in oktober.

Tijdens de werken zal de halte van De Lijn in de werfzone niet bediend worden. Als alternatief kunnen reizigers op- en afstappen aan de halte bij de Carrefour of deze aan het station.

Het project is goed voor een investering van 750.000 euro, waarvan 550.000 euro gefinancierd door de Vlaamse overheid. Vanavond vindt er voor omwonenden en handelaarsIn de derde week van februari start aannemer Gemoco met herinrichtingswerken in de Tongersestraat in Bilzen
Foto: Communicatie Bilzen

Bekijk alle artikels uit Bilzen