Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Bilzen: Testcentrum corona in Bilzen open vanaf maandag 29 november (25 november 2021)

Vanaf maandag 29 november tot minstens het einde van het jaar wordt op site Ganshof in de Hospitaalstraat in Bilzen opnieuw een testcentrum ingericht. De stad schakelt Eurofins Labo Van Poucke in voor de praktische organisatie. Inwoners kunnen er na afspraak terecht voor een PCR-test.

Burgemeester Johan Sauwens: "De stijgende coronacijfers en de toenemende druk op de testcentra in de regio maken het noodzakelijk om het testcentrum te heropenen. We komen op die manier tegemoet aan de vraag van inwoners en huisartsen om snel en efficiƫnt een test te laten afnemen dichtbij huis. De wachtrijen aan testcentra in de buurt liepen enorm op en dat willen we vermijden door een extra testlocatie aan te bieden."

Een afspraak maken kan online vanaf 25 november op de website van Eurofins. Het centrum is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend tussen 8 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur. Op woensdag tussen 12.30 en 16.30 uur en op zaterdag tussen 8 en 12 uur. Bij een bezoek is het steeds noodzakelijk om een bevestiging van de afspraak en geldige CTPC-code mee te brengen, alsook een klever van de mutualiteit. Resultaten zullen tussen de 24 en 36 uur na staalafname gekend zijn en gecommuniceerd worden via e-mail en mijngezondheid.be. Ook de huisartsen zullen de uitslag in het patiƫntendossier kunnen
raadplegen.

Afspraak maken voor een PCR-test: https://www.eurofins-labovanpoucke.com/nl/covid-19/COVID-19-PCR-test

Inwoners die een test nodig hebben om op reis of naar een evenement te gaan, staan zelf in voor de kosten (55 euro). Voor wie een afspraak kreeg via mijngezondheid.be of de huisarts, bv. omwille van ziektesymptomen of een hoogrisicocontact, is de test gratis op voorwaarde dat men aangesloten is bij een Belgische mutualiteit. CTPC-codes kunnen aangevraagd worden op mijngezondheid.be onder Covid 19 en Ik wil/moet mezelf of mijn kind laten testen.

Vaccinatiecentrum De Kimpel biedt sinds deze week ook een extra dienstverlening aan en is bereikbaar via WhatsApp op het nummer 0477 56 28 96. Inwoners kunnen een chatbericht sturen om hun afspraak te bevestigen of te verplaatsen of om een algemene vraag omtrent hun vaccinatie te stellen. Dit kan op weekdagen tussen 8 en 17 uur. Wie liever telefonisch contact opneemt, kan tussen 9 en 17 uur nog steeds terecht op het nummer 089 39 96 80.Bekijk alle artikels uit Bilzen