Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Bilzen: Restaurant De Slagmolen uit Opglabbeek opent tweede zaak in kasteel Edelhof in Bilzen (8 november 2021)

Restaurant De Slagmolen uit Opglabbeek opent in 2023 een restaurant in kasteel Edelhof in Munsterbilzen. Stad Bilzen ging afgelopen zomer via een open marktraadpleging op zoek naar een uitbater. De keuze van de jury viel op Bert en zijn zonen Giel en Klaas Meewis van de Slagmolen uit Oudsbergen - Opglabbeek. De verbouwingen gaan binnenkort van start.

Schepen van toerisme en lokale economie Bruno Steegen: "Wij zijn bijzonder tevreden met de keuze voor de familie Meewis van De Slagmolen. Stad Bilzen kiest hier voor een uitbater op niveau, die op zijn beurt bewust kiest voor een rasechte horecastad. Met de komst van de broers Meewis zetten we Bilzen ook gastronomisch op de kaart. Het wordt de eerste bistronomie in Bilzen, een extra troef voor toeristen en inwoners. Via de open marktraadpleging kon iedereen zich kandidaat stellen. Na objectieve beoordeling van de jury, waaronder voorzitter van Horeca Vlaanderen Ludo Geurden, viel de keuze op de Slagmolen. Een hele eer voor onze stad."

Restaurant Slagmolen heeft al sinds 1994 een sterrenzaak in Opglabbeek. De Limburgse gezelligheid en passie voor het vak gaf Bert door aan zijn zonen Klaas en Giel. Klaas studeerde hotelmanagement en zal fungeren als gastheer. Giel volgde een opleiding tot chef-kok aan de hotelschool van Koksijde en in De Groene Poorte. Het zijn deze twee gepassioneerde levensgenieters die de leiding hebben over de nieuwe zaak in kasteel Edelhof.

Klaas Meewis: "Mijn broer en ik kijken al langer uit naar een zaak waar we ons eigen ding kunnen doen. De historische sfeer en de grandeur van het kasteel, de groene omgeving, het toeristische karakter, de beleving in de buurt en de gezellige eigenheid van Bilzen, maakten dat we niet lang moesten nadenken om mee te doen aan de marktraadpleging. In kasteel Edelhof brengen we de filosofie van De Slagmolen in een fris en toegankelijk jasje. We gaan er voor het concept bistronomie: een bistro op gastronomische wijze. Op de eerste verdieping zal je kunnen genieten van een fusie tussen gastronomie en gezellig tafelen. Je zal er zowel terechtkunnen voor een betere (zaken)lunch als een avondje uit of het vieren van een speciale gelegenheid. Kwaliteit en streekproducten staan centraal."

Giel Meeuwis: "Ik zal zowel hedendaagse gerechten als klassiekers brengen. Ook lokale producten zullen een grote rol spelen in de totaalbeleving. Als rasechte Limburgers zijn wij fier op wat onze provincie te bieden heeft. Op het gelijkvloers komt een trendy bar met twee indrukwekkende terrassen. Hier serveren we o.a. een lekker glas wijn, een heerlijke cocktail of een Limburgs streekbier met lokale bites. Het zonneterras zal in de zomermaanden dagelijks geopend zijn. We mikken niet alleen op culinaire liefhebbers, maar willen ook een ontmoetingsplaats creƫren voor inwoners, gezinnen, vriendengroepen, wandelaars en toeristen. De zolderverdieping willen we graag omvormen tot multifunctionele vergaderzaal. Tot slot is er de ambitie om in de authentiek gewelfde kelder iets met wijnbeleving te doen."

De binneninrichting en het voorste deel van het park zullen opgewaardeerd worden door architect Michel Janssen. De volledige omgeving zal ook fungeren als centrum van Munsterbilzen.

Schepen Bruno Steegen: "We kijken uit naar het totaalplaatje: het kasteel, de speeltuin, het omliggende park en de vijver. We kiezen niet voor massatoerisme, maar zetten in op kwaliteit: een plek waar toeristen en inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar unieke activiteiten georganiseerd worden. Het wordt ook de startplek voor wandelingen in het Munsterbos, onderdeel van het Nationaal Park Hoge Kempen. Er wordt eveneens samengewerkt met Medisch Centrum Sint-Jozef. De Remise, het nieuwe restaurant in kasteel Edelhof en het cafetaria aan de speeltuin zullen elkaar versterken."Foto: De familie Meeuwis samen met schepen Bruno Steegen - Foto: Communicatie Bilzen

Gastronomisch restaurant De Slagmolen opent in 2023 een zaak in kasteel Edelhof in Bilzen. In 2022 wordt de aanbesteding voor de heraanleg van het park uitgeschreven. De opening van het restaurant en de inrichting van het voorste deel van het park staan gepland voor de
zomer van 2023.

Bekijk alle artikels uit Bilzen