woensdag 27 oktober 2021

Bilzen: Bloedvoorraad blijft te laag: Bloedinzamelingen op site Alden Biesen Bilzen en C-Mine Genk (30 juni 2021)

Rode Kruis-Vlaanderen zet alle zeilen bij om de bloedvoorraad op peil te brengen en nieuwe donoren te rekruteren. Eerder deze maand startte de organisatie haar campagne Geef voor Elkaar. De campagne zorgt voor een instroom van nieuwe donoren en voor nieuwe afspraken van bestaande donoren om bloed of plasma te komen geven. Maar, door de combinatie van een nog steeds te lage opkomst van donoren en een verhoogde vraag vanuit ziekenhuizen blijft de bloedvoorraad op dit ogenblik te laag. Daarom organiseert het Rode Kruis van nu tot eind september extra bloedinzamelingen op niet minder dan 35 locaties.

In heel Vlaanderen kunnen mensen deze zomer bloed geven op bijzondere erfgoedlocaties. Herita, dé netwerkvereniging voor onroerend erfgoed in Vlaanderen, en Rode Kruis-Vlaanderen zetten daarmee hun samenwerking verder die vorig jaar van start ging met een bloedinzameling in de vernieuwde Antwerpse Handelsbeurs. Het Rode Kruis hoopt zo trouwe en nieuwe donoren aan te trekken. Herita draagt hier graag aan bij en bewijst in één klap dat erfgoedsites geen stoffige plekken zijn, maar levende plaatsen, die een belangrijke rol vervullen in onze actuele samenleving.

Erfgoedsites in Limburg waar bloedinzamelingen georganiseerd worden zijn: Alden Biesen in Bilzen en C-Mine in Genk

Meer info over waar en wanneer je kan doneren, kan je vinden op http://www.rodekruis.be. Een afspraak maken is verplicht en kan via donorportaal.rodekruis.be of 0800 777 00. Via die link kan je ook een locatie dicht in je buurt zoeken waar je bloed of plasma wil komen geven, inclusief de unieke erfgoedlocaties, de plaatsen aan de kust, onze donorcentra en alle reguliere mobiele bloedinzamelingen.


INFO
https://www.herita.be/nieuws/een-bijzondere-ervaring-bloed-geven-op-prachtige-erfgoedlocaties

Bekijk alle artikels uit Bilzen