Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Bilzen: Gezocht: private partner voor uniek belevingsvol verblijfsterrein in Bilzen (4 juni 2021)

Een stuk grond van ongeveer 1 hectare omringd door de grootste openbare hoogstamboomgaard van Vlaanderen en de sprookjesachtige Landcommanderij Alden Biesen. Dat is wat het Bilzerse stadsbestuur te bieden heeft aan een private partner om er een belevingsvol verblijfsterrein te creƫren.

"We mikken op een accommodatie die uitblinkt in originaliteit en creativiteit en het potentieel heeft om internationaal op te vallen. Met tot de verbeelding sprekende overnachtingsplekken die een gevoel van luxe, romantiek en verwennerij oproepen. Het gevoel van exclusiviteit is belangrijk, net zoals aandacht voor ruimte en rust."

Met het domein aan de Langeweg 19 in Rijkhoven heeft een toekomstige partner alle troeven in handen om een mooi project uit de grond te stampen. De voormalige voetbalterreinen met gebouwen bieden een indrukwekkend panorama. "Bovendien is het gelegen in een authentiek Haspengouws dorp en in de tuin van een eeuwenoud kastelencomplex. Er zijn meerdere bewegwijzerde wandelroutes in de omgeving. Eentje passeert zelfs door het gebied. We zijn er als stad van overtuigd dat een belevingsvol verblijfsterrein, dat in Vlaanderen enig is in zijn soort, een absolute meerwaarde kan betekenen voor het toerisme in onze streek."

De stad op zoek naar een private partner voor het ontwerp, de inrichting en private exploitatie van het terrein. Dat wordt bouwrijp gemaakt door de stad. Het zakelijk of persoonlijk recht zal lopen voor een periode van 25 jaar en is verlengbaar. Biedingen moeten uiterlijk 14 juni om 9 uur ingediend worden bij de stad Bilzen, Deken Paquayplein 1, 3740 Bilzen.

Bekijk alle artikels uit Bilzen