dinsdag 20 april 2021

Bilzen: Riemstenaar speelt rijbewijs voor de tweede keer kwijt (20 oktober 2020)

Op dinsdag 20 oktober om 6 uur heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen - Hoeselt - Riemst een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Het voertuig had in Munsterbilzen de aandacht getrokken omwille van meerdere verkeersinbreuken tijdens de ochtenddrukte.

"Zo reed de bestuurder 70 km/uur waar slechts 50 mag gereden worden en op de Taunusweg haalde de bestuurder zelfs 130 km/uur waar maar 90 km/uur mag gereden worden. De verschillende inbreuken werden vastgesteld met een anoniem dienstvoertuig dat uitgerust is met een ANPR-camerasysteem."

De bestuurder had geen alcohol gedronken. Maar omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd een speekseltest opgelegd. Deze tekende positief voor het gebruik van cocaïne.

"Het rijbewijs van de 35-jarige bestuurder uit Riemst werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In januari van dit jaar speelde de bestuurder ook al eens zijn rijbewijs kwijt voor het rijden onder invloed van drugs", aldus de politiezone Bilzen - Hoeselt - Riemst.

De bestuurder zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter.


Bekijk alle artikels uit Bilzen