dinsdag 20 april 2021

Bilzen: 72-jarige winkeldief gevat (16 september 2020)

Op dinsdag 15 september heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen - Hoeselt - Riemst een winkeldief staande gehouden in een supermarkt aan de Pijpenpoort te Bilzen.

De 72-jarige persoon uit Bilzen had afgelopen maandag een achtergelaten portefeuille aan de kassa meegenomen. Op beelden van de bewakingscamera's was duidelijk te zien hoe de oudere man de portefeuille wist te verstoppen in enkele reclamefolders en vervolgens de winkel verlaat. In de portefeuille stak een grote som cash geld.

Gisteren werd de verdachte in het gezelschap van zijn vrouw opnieuw opgemerkt in de winkel. In opdracht van de parketmagistraat, die aanwezig was op het commissariaat van Bilzen, werd de verdachte gearresteerd en vervolgens uitgebreid verhoord. Ook werden er vingerafdrukken en foto’s genomen.

De verdachte stond geseind met probatiemaatregelen, die hij nu geschonden heeft door het plegen van deze strafbare feiten. De diefstal werd afgehandeld via de M-procedure waarbij het Parket Limburg de verdachte onmiddellijk dagvaardde nadat het volledig proces-verbaal werd afgerond. Door deze procedure wil het Parket Limburg een lik-op-stuk beleid voeren voor bepaalde strafrechtelijke feiten.

De 72-jarige dader mocht uiteindelijk beschikken en zal zich binnenkort moeten verantwoorden.Bekijk alle artikels uit Bilzen