vrijdag 18 juni 2021

Bilzen: Bestuurder bedankt politie voor de intrekking van zijn rijbewijs (20 juli 2020)

Op maandag 20 juli heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen - Hoeselt - Riemst rond 10 uur een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van drugs en alcohol. De bestuurder werd aan de kant gehaald wegens onverantwoord rijgedrag op de E313 in de richting van Antwerpen.

"De man, die als koerier van een pakjesdienst op ronde was, reed 150 km/uur toen de politie hem opmerkte. Hij gebruikte de richtingaanwijzer niet bij het inhalen en hij leek bij momenten ongecontroleerd over de weg te zwalpen."

"De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Verviers, werd van de autosnelweg gehaald ter hoogte van de afrit Bilzen - Hoeselt en op de Alden Biesensingel gecontroleerd. De afgenomen alcoholtest toonde aan dat de bestuurder meer dan 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat ook de gestandaardiseerde checklist drugs positief was, werd bijkomend een speekseltest opgelegd. Deze test tekende positief voor het gebruik van cocaïne. Het rijbewijs van de 28-jarige bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Voor het rijgedrag en de andere verkeersinbreuken werd een 3e proces-verbaal opgesteld."

"Omdat de bestuurder van oordeel was dat het optreden van de politie hem behoed had voor een zwaar verkeersongeval, betuigde hij dank aan de agenten toen deze zijn rijbewijs introkken."

De man zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.Bekijk alle artikels uit Bilzen