Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Bilzen: Vier stippen tegen pesten veroveren de stad (14 februari 2020)

Van 14 tot en met 21 februari loopt de Vlaamse Week tegen pesten. Jongerenzender Ketnet lanceerde in dat kader enkele jaren geleden STIP IT en de Move tegen pesten. Bilzen is in de ban van de actie en roept zoveel mogelijk mensen op om deel te nemen. Een filmpje, een wedstrijd en stippen op speelplaatsen en openbare plekken moeten inwoners bewust maken van het fenomeen.

Schepen van jeugd Peter Thijs: "Door zelf enkele activiteiten te organiseren, geven we graag het goede voorbeeld. Pesten is echt niet oké en die boodschap willen we als stad uitdragen. Elk uiterlijk is mooier dan een pestkop."

In het filmpje zijn heel wat Bilzenaren te zien die de stippen op hun hand zetten en een vuist maken tegen pesten. Zo engageren ze zich voor de actie en willen ze anderen overtuigen om eveneens mee te doen. Niet alleen leuk om naar te kijken, er is ook een wedstrijd aan verbonden.

Peter Thijs: "We vragen iedereen vier stippen te tekenen en er een plezante foto of video van te maken. De drie origineelste inzendingen winnen een toffe prijs. Op die manier trachten we gans Bilzen in de ban te krijgen van STIP IT."

Om de campagne nog meer kracht bij te zetten trekken de medewerkers van de Jeugddienst er samen met schepen Thijs op uit om op enkele speelplaatsen en druk bezochte plekken in de stad grote stippen te tekenen.


Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=N-2wZq4vJ8g&feature=youtu.be

Bekijk alle artikels uit Bilzen