Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Beringen: Digibank Beringen versterkt de digitale vaardigheden van meer dan 350 burgers (5 juni 2023)

De digibank van Beringen, die digitaal kwetsbare mensen helpt met het aanscherpen van hun digitale vaardigheden, heeft sinds de opstart een half jaar geleden al meer dan 350 mensen kunnen ondersteunen. Dit toont aan dat er wel degelijk behoefte is om inwoners die niet vertrouwd zijn met computers of online toepassingen te helpen.

Een digibank helpt op een laagdrempelige manier kwetsbare doelgroepen die bijvoorbeeld niet vertrouwd zijn met Tax-on-web, het maken van een online afspraak bij de dokter of het gebruik van de Itsme-app. Dat de behoefte groot was, bleek vooral tijdens de corona in 2020 en 2021 toen er massaal werd overgeschakeld naar online toepassingen.

De digibank van Beringen telt momenteel 5 digipunten in de stad: de bibliotheek, het inloophuis Saamo, het lokaal dienstencentrum Paal, het buurthuis Saamo Steenveld Koersel en de kringloopwinkel Reset in Beverlo. Alles samen werken er 14 digihelpers. Dit zijn vrijwilligers die mee hun schouders onder dit project zetten.

De komende weken en maanden breidt de digibank zowel haar aanbod als het aantal locaties uit.

Zo wordt er concreet gestart met het uitlenen van laptops, een nieuwe dienst die het bestaande aanbod van opleidingen aanvult. Er volgen bovendien tal van gratis digisessies waar in kleine groepjes gedurende een uur dieper wordt ingegaan op één thema (phishing, online shoppen, foto’s beheren, …). En in september komt er in woonzorgcentrum Corsala in Koersel nog een digipunt bij.De digibank van Beringen, die digitaal kwetsbare mensen helpt met het aanscherpen van hun digitale vaardigheden, heeft sinds de opstart een half jaar geleden al meer dan 350 mensen kunnen ondersteunen. Foto: Persbericht / digibank Beringen.

Bekijk alle artikels uit Beringen