Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 30 november 2023

Beringen: Stad Beringen zet extra handhavers in om zwerfvuil tegen te gaan (12 januari 2022)

In de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort zal een team handhavers van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM tijdens specifieke acties patrouilleren op het grondgebied van Beringen en overtreders beboeten. De gemeenteraad keurde deze samenwerking gisterenavond goed.

"We willen de strijd tegen zwerfvuil verder opvoeren", zegt burgemeester Thomas Vints. "De huidige aanpak resulteerde vorig jaar in 218 vaststellingen van overtredingen rond zwerfvuil en sluikstort. De extra handhavers zijn een aanvulling op onze huidige middelen, zoals de mobiele camera’s en de gemeenschapswachten. Door het actieterrein uit te breiden, willen we zorgen voor een net en leefbaar Beringen."

De eerste actie in samenwerking met de handhavers van OVAM vindt in het voorjaar plaats. De focus ligt dan op Beringen-centrum en meer specifiek de Lutgartsite, het busstation en de omgeving rond de scholencampus.

"Tot nu toe focusten we op informeren en sensibiliseren, maar vanaf het voorjaar gaan we ook GAS-boetes opleggen. Tijdens de op voorhand aangekondigde acties zelf zullen de zwerfvuilhandhavers in burger patrouilleren en trachten overtreders op heterdaad te betrappen."


Bekijk alle artikels uit Beringen