Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 30 november 2023

Beringen: Koolmijnlaan krijgt nieuwe asfaltlaag (20 oktober 2021)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst zaterdag 23 oktober de toplaag asfalt op het volledige kruispunt van de Koolmijnlaan (N72) met de Beverlosesteenweg en de Leysestraat in Beringen. Het kruispunt wordt die dag volledig afgesloten. Ook verkeer van Beringen naar Leopoldsburg zal daardoor de omleiding volgen via de Nijverheidsstraat en de Olmsesteenweg. Na de asfaltwerken herneemt het eenrichtingsverkeer op de Koolmijnlaan, tot half november.

De bouw van een verkeersveilige rotonde op het kruispunt van de Koolmijnlaan met de Beverlosesteenweg en de Leysestraat in Beringen-Mijn nadert stilaan de eindmeet. Ondergronds is de riolering vernieuwd en ook de bovenbouw van de nieuwe weg is vergevorderd.

Op zaterdag 23 oktober plaats AWV de toplaag asfalt op de rotonde, de uitlopers van de Koolmijnlaan en de Beverlosesteenweg. Tijdens de asfaltwerken is het kruispunt afgesloten voor alle verkeer. De Koolmijnlaan is dus ter hoogte van de werfzone onderbroken, ook voor verkeer van Beringen-centrum richting Beverlo en Leopoldsburg.

De omleiding via de Olmsesteenweg en de Nijverheidsstraat geldt dan even in beide richtingen. De Beverlosesteenweg en de Leysestraat blijven bereikbaar via de zijstraten. Fietsers volgen de gebruikelijke omleiding.

Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Bekijk alle artikels uit Beringen