Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Beringen: Nieuw dienstvoertuig voor patrouillehonden Kas en Jax (9 december 2020)

Jax is de jongste aanwinst van het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo. Collega-patrouillehond Kas en het baasje kunnen voortaan samen patrouilleren in een nieuw dienstvoertuig.

Kas maakt al langer deel uit als patrouillehond van het korps van Beringen/Ham/Tessenderlo. Over een paar jaar echter loopt Kas tegen zijn pensioenleeftijd aan en dat wil zeggen dat het korps nu al aan vervanging dient te denken. Op deze manier kwam Jax in beeld.

Jax is een jonge Mechelse herder die momenteel nog in opleiding is. Na de opleiding dient Jax te slagen in een aantal proeven om in de praktijk optimaal te kunnen functioneren. Om de hond te laten proeven van het ├ęchte politieleven en hem voor te bereiden op deze tests mag hij nu reeds af en toe mee op patrouille. Het politiekorps kocht daarom een nieuwe Volkswagen Caddy aan die plaats biedt aan 2 honden en hun baasje.

De wagen werd uitgerust als volwaardig dienstvoertuig. De koffer bevat 2 vaste benches waarin de patrouillehonden veilig kunnen vervoerd worden.


Bekijk alle artikels uit Beringen