Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Beringen: Burgemeester Vints: Beringen is enorm trots op deze overwinning (4 december 2020)

België wint de Europese Green Cities Award. In de voorbije jaren heeft Beringen zich van een industriële mijnstad ontpopt tot een groene parel. Hectaren industrieel erfgoed kregen in een toeristisch recreatieproject een nieuwe bestemming. De indeling van de buitenruimte en het gebruik van groen werken als bindmiddel voor een evenwichtige combinatie van stedelijke functies zoals wonen, werken en winkelen.

Zo heeft Beringen een stad gecreëerd die klaar is voor de toekomst. Een stad waarin de groene buitenruimte zorgt voor een gezonde woonomgeving, populair winkelvastgoed, recreatie, klimaatadaptatie en andere belangrijke waarden. De manier waarop Beringen dit heeft gerealiseerd, is een voorbeeld voor Europa, wat meteen de reden is waarom de jury dit project tot winnaar heeft uitgeroepen.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een meeting over de geslaagde toepassing van groene ruimte in de stedelijke omgeving. Door de pandemie was het evenement voor de kijkers online te volgen.

"Beringen is enorm trots op deze overwinning", zegt burgemeester Thomas Vints. "Deze overwinning is een bevestiging dat een stad met bijna 47.000 inwoners ook een groene stad kan zijn. Ik hoop dat Beringen dan ook een voorbeeld mag zijn qua openbaar groenbeleid voor andere steden en gemeenten."

Volgens schepen voor groenbeleid Jean Vanhees staat de stad met deze overwinning aan de top op vlak van groenrealisaties.

"Belangrijk is dat er verschillende criteria hebben meegespeeld bij de beoordeling en dat het niet alleen het mooie uitzicht is dat hier van belang was." Schepen Vanhees benadrukte dat het ontwerp, de aanleg en het onderhoud vanuit de stad door eigen personeel worden begeleid. Een hele eer, bevestigt Patrick Everaerts, deskundige ontwerp publieke ruimte bij de stad Beringen "Dit is een motivatie om toekomstgericht nog meer in te zetten op een natuurinclusieve invulling van de publieke ruimte."Foto: Persbericht Boerenbond

Bekijk alle artikels uit Beringen