dinsdag 19 oktober 2021

Beringen: Eerste fietsstraten in Beringen (26 oktober 2020)

Stad Beringen wil naast het gebruik van de fiets voor recreatieve doeleinden ook de Beringenaar aanmoedigen om de fiets te nemen voor korte afstanden, woon-werk- en woon-schoolverkeer.

"Een deel van de Oude Baan en de toegangsweg van de Paalse Plas wordt een fietsstraat. Zo bieden we aan de fietsers een veilig alternatief, want in een fietsstraat zijn fietsers de baas, binnen het kader van de wegcode natuurlijk", zegt schepen van mobiliteit Jean Vanhees.

Een fietsstraat is een straat die is ingericht als een fietsroute, maar ook auto’s zijn nog toegestaan in een fietsstraat. Autobestuurders worden wel beperkt door het karakter en de inrichting van deze fietsstraat. In een fietsstraat is het verboden voor voertuigen om fietsers voorbij te steken. Ook mag de maximumsnelheid in deze straat, ongeacht of er fietsers aanwezig zijn, niet hoger liggen dan 30km/uur. Aan het begin en het einde van deze fietsstraat zal duidelijke signalisatie worden aangebracht. Een rode strook met de vermelding Fietsstraat in witte letters zal in de fietsstraten zichtbaar zijn.

Een eerste test van deze fietsstraat zal ingericht worden op een deel van de Oude Baan, tussen de Buitingstraat en de Hekstraat. Daarnaast zal ook de toegangsweg naar de Paalse Plas als fietsstraat ingeschreven worden.


Bekijk alle artikels uit Beringen