dinsdag 19 oktober 2021

Beringen: Elektriciteitskastjes worden kunstwerken in het straatbeeld (2 september 2020)

Hoe kunnen we een buurt opfleuren met kunst? Met die vraag in het achterhoofd toverden kunstenaars liefst 33 grijze elektriciteitskastjes op 26 locaties in Beringen om tot pareltjes in het straatbeeld.

Schepen van cultuur An Moons: "De geschilderde elektriciteitskastjes pronken nu in heel Beringen. Ware blikvangers zijn het, met elk een uniek verhaal geïnspireerd door de naam van de straat waar het staat. Kunst maakt het leven mooier en brengt mensen samen. Tour Elentrik Beringen is daar een mooi voorbeeld van. Wat begon als een eenvoudig idee om meer kunst in het straatbeeld te brengen, mondde uit in een participatief en breed gedragen street art project waar we als stadsbestuur bijzonder trots op zijn."

Alle 33 kastjes zijn opgenomen in de brochure Tour Elentrik Beringen met daarbij telkens de vermelding van de kunstenaar(s), de straatnaam en het verhaal achter het kastje. In de brochure vind je ook de volledige route terug als kaart. Voor de lancering van het project maakte stadsfotograaf Wout Vandenwijngaert ook een leuk promotiefilmpje met een overzicht van alle kastjes.

Schepen van toerisme Werner Janssen: "De kastjes vormen samen een kleurrijke route van ca. 34 km die je al fietsend of, in kleinere lussen, wandelend of steppend kan volgen terwijl je geniet van kunst en al het moois dat Beringen te bieden heeft. Langs de route vind je ook horecazaken waar het leuk is om even te pauzeren en te genieten van een drankje en/of hapje. Voor deze route slaan de dienst cultuur en Toerisme Beringen de handen in elkaar. In het toeristisch onthaal kan je gratis een gps uitlenen en op pad gaan. Het benodigde gpx-bestand kan je ook eenvoudig thuis op je gps installeren via toerismeberingen.be."Foto: Stad Beringen - Tour Elentrik Beringen

Bekijk alle artikels uit Beringen